Eladó globális Xiaomi Pad 6: nagyszerű kuponjaink vannak
Bolygó kedvezmények

A 8 + 256 GB-os verzió most a legtöbbet éri: Global Xiaomi Pad 6 11"-os kijelzővel, kuponos árak az eredeti tartozékokra is

előfizet
Rámutat
vendég

9 Hozzászólások
A legrégebbi
legutolsó A legtöbb szavazat
Inline visszajelzések
Az összes megjegyzés megjelenítése
Tomáš Doležel

Csak tájékoztatásul. Az Aliexpress nem foglalkozik és nem fizet Vámot, amelyet 150 euró feletti küldemények esetén számítanak fel. A vámhivatal általában azért engedi el a drágább küldeményeket, mert az Aliexpress 150 eurónál alacsonyabb árat közöl az áruról (ami államellenes csalás). A közelmúltban a vámhivatal 2 szállítmányt vett fel. Mindkettő 150 euró felett. Az eladó mindkettőnél 150 eurónál alacsonyabb árat jelentett be a vámon. Első eladáskor/bejelentve (155/148 EUR). Hogy átmenjen, az eladó két szállítmányra osztotta. Következmény számomra. Tekintettel arra, hogy az Aliexpress nem jelentette be az IOSS-t (amiből a vámhivatal kiolvashatja, hogy az ÁFA-t és milyen összegből fizették), a vámhivatal engem követel. 2x 350 vámeljárásokra (két szállítmányra bontva), 2x postaköltség a vámtól (utánvét), a teljes összeg ÁFA fizetése (hiányzó IOSS), CLA fizetés. Összesen körülbelül 80 eurót tesz ki egy 155 eurós rendelés esetén. Második szállítmány eladási/bevallási ár (516/ 25 EUR). Pontosan ugyanaz az eredmény.
Nálam a vámhivatal hamis vámadatok miatt kezdett újra a küldeményekkel foglalkozni.

Szerkesztőség

Nem ő kezdte, ez így működik 2021-től. Ali 150 áru erejéig szedi be az áfát €, az igaz.

Márton

Az IOSS adó különleges kezelése – az áruk értéke nem haladja meg a 150 eurót
https://podpora.financnasprava.sk/928586-Koho-sa-t%C3%BDka-osobitn%C3%A1-%C3%BAprava-dane-IOSS

Utoljára 4 hónapja szerkesztette: Martin
Tomáš Doležel

Utánajárok az előző bejegyzésnek... Ha Kínából 150 euró feletti küldeményt kapott, és az nem minősült számodra vámkezelésnek, akkor az Aliexpress hamis adatokat közölt a vámhatósággal a vámkezeléssel kapcsolatban. Annak érdekében, hogy ezt a vámhatóság ne tudja kimutatni a dokumentumokból, az Aliexpress nem tartalmazza az IOSS-t a nyilatkozatban. Ennek az lesz a következménye, hogy a Vám nem csak a CLO-t, hanem ismét ÁFA is az eladási összegből (amiben már benne van az áfa).

Szerkesztőség

Könnyen igazolhatja, hogy az Aliexpressen befizette az áfát. Az ÁFA tétel közvetlenül megjelenik a megrendelésben, vagy csak le kell töltenie a számlát a megrendelésből, ott is szerepel. A számlán szerepel az áfaszámuk is, amely alatt áfafizetésre regisztrálva vannak Európában.

Kovács

Talán egy kis figyelmeztetés. A 8GB/128GB-os verziónak egyáltalán nem szabadna léteznie, a "mi_fans_store" eladónál pedig láthatóan hiba van a leírásban és a képekben. Csak 6 GB/128 GB vagy 8 GB/256 GB közül választhat.

Szerkesztőség

Miért ne létezhetne? 🙂 Általában létezik. Nézze csak meg a hivatalos személyt. Xiaomi globális webhely https://www.mi.com/global/product/xiaomi-pad-6/specs

Kovács

Hmm. Érdekes. Amikor árakat hasonlítottam össze, gyorsan átnéztem a szlovák eladókat, majd az AliExpresst. 8+128-cal nem találkoztam sehol :D. Csak most látom, hogy pl. A TradingShenzhennek van (volt) kínálata. Nyugodtan töröld a kommentet :).

Szerkesztőség

A TSZ-nek csak kínai változata van, a cikkben globálisan. A global pedig 8+128 GB-ban is készül, nyilván csak kiválasztott piacokra szánják, de a kínaiak az egész EU-ba árulják.