Eladó globális Xiaomi Pad 6: nagyszerű kuponjaink vannak
Bolygó kedvezmények

EU raktáron alacsony 263 €-tól, 2 év garancia! A Xiaomi Pad 6 táblagép globális verziója 11 hüvelykes 2.8K kijelzővel

előfizet
Rámutat
vendég

4 Hozzászólások
A legrégebbi
legutolsó A legtöbb szavazat
Inline visszajelzések
Az összes megjegyzés megjelenítése
Tomáš Doležel

Csak tájékoztatásul. Az Aliexpress nem foglalkozik és nem fizet Vámot, amelyet 150 euró feletti küldemények esetén számítanak fel. A vámhivatal általában azért engedi el a drágább küldeményeket, mert az Aliexpress 150 eurónál alacsonyabb árat közöl az áruról (ami államellenes csalás). A közelmúltban a vámhivatal 2 szállítmányt vett fel. Mindkettő 150 euró felett. Az eladó mindkettőnél 150 eurónál alacsonyabb árat jelentett be a vámon. Első eladáskor/bejelentve (155/148 EUR). Hogy átmenjen, az eladó két szállítmányra osztotta. Következmény számomra. Tekintettel arra, hogy az Aliexpress nem jelentette be az IOSS-t (amiből a vámhivatal kiolvashatja, hogy az ÁFA-t és milyen összegből fizették), a vámhivatal engem követel. 2x 350 vámeljárásokra (két szállítmányra bontva), 2x postaköltség a vámtól (utánvét), a teljes összeg ÁFA fizetése (hiányzó IOSS), CLA fizetés. Összesen körülbelül 80 eurót tesz ki egy 155 eurós rendelés esetén. Második szállítmány eladási/bevallási ár (516/ 25 EUR). Pontosan ugyanaz az eredmény.
Nálam a vámhivatal hamis vámadatok miatt kezdett újra a küldeményekkel foglalkozni.

Szerkesztőség

Nem indult el, ez így működik 2021-től. Ali 150 €-ig beszed az áfát, ez így van.

Tomáš Doležel

Utánajárok az előző bejegyzésnek... Ha Kínából 150 euró feletti küldeményt kapott, és az nem minősült számodra vámkezelésnek, akkor az Aliexpress hamis adatokat közölt a vámhatósággal a vámkezeléssel kapcsolatban. Annak érdekében, hogy ezt a vámhatóság ne tudja kimutatni a dokumentumokból, az Aliexpress nem tartalmazza az IOSS-t a nyilatkozatban. Ennek az lesz a következménye, hogy a Vám nem csak a CLO-t, hanem ismét ÁFA is az eladási összegből (amiben már benne van az áfa).

Szerkesztőség

Könnyen igazolhatja, hogy az Aliexpressen befizette az áfát. Az ÁFA tétel közvetlenül megjelenik a megrendelésben, vagy csak le kell töltenie a számlát a megrendelésből, ott is szerepel. A számlán szerepel az áfaszámuk is, amely alatt áfafizetésre regisztrálva vannak Európában.